- revista presei legal tech
- stiri avocati
- stiri legal tech
Coronavirusul este principalul subiect al acestei saptamani si in ce priveste zona de legal tech news. De la inchiderea birourilor unora dintre cele mai mari firme de avocatura din lume la provocarea de a gasi noi modalitati de a raspunde acestei crize mondiale, COVID-19 schimba in fiecare zi lumea asa cum o stim.
New York Times noteaza ca pandemia de coronavirus a lovit puternic si SUA, acolo unde Rezerva Federala a anuntat masuri speciale pentru a incerca sa reduca caderea economica – citeste mai multe aici.
Intreaga lume a devenit in aceasta perioada un mare spatiu de testare a sistemului de lucru de acasa, noteaza Law.com. Marile firme internationale de avocatura testeaza diferite instrumente pentru a reusi sa isi tina echipele si activitatea pe linia de plutire, tehnologia avand un rol foarte important in acest sens. Citeste si un articol pe care l-am pregatit cu mai multe resurse si solutii legal tech care te pot ajuta sa iti manageriezi firma si echipa cu succes in aceasta perioada.
Firmele de avocatura se afla acum la un moment de rascruce si trebuie sa recunoasca acest moment si sa faca alegerile potrivite pentru perioada urmatoare, in care tehnologia schimba modul in care justitia este adoptata de companii si ecosistemul legal – scrie Canadian Lawyer Mag. Firmele de avocatura mici si mijlocii sunt cele care se confrunta cu alegeri dificile in perioada urmatoare, si in contextul problemelor cauzate de COVID-19, care pot fi rezolvate partial cu ajutorul legal tech.
Israelul a anuntat ca va folosi solutiile tehnologice pe care le detine in lupta cu Coronavirusul, scrie agentia de presa Haaretz. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sambata ca vor fi activate instrumentele digitale folosite de obicei in lupta contra terorismului intr-o incercare de a tine virusul sub control. Astfel, cei aflati in carantina vor fi supravegheati si cu ajutorul tehnologiei – se exemplu prin serviciul de geo-locatie al telefonului, pentru a afla daca aceasta carantina este respectata. Masurile anuntate de Netanyahu au starnit deja cateva reactii virulente din partea organizatiilor pentru drepturile omului din Israel, insa fara vreun raspuns oficial, in afara paralelei facute cu alte tari din Asia care au adoptat masuri asemanatoare pentru a limita efectele pandemiei.
In ultimul deceniu, legal tech a beneficiat de un interes crescut din partea furnizorilor de servicii legal, cat si din partea structurilor de legal in-house. Dar se transforma solutiile tehnologice intr-o poarta de intrare legala catre activitatile firmei in sine? Afla cateva raspunsuri din articolul urmator, semnat de Law.com.
In Marea Britanie, mai putin de 10% dintre cetateni care trec prin probleme legate de justitie apeleaza la un avocat specializat, doua treimi dintre persoanele intrebate despre acest lucru considerand ca tarifele practicate sunt prea ridicate pentru posibilitatile lor. Cu aceeasi problema se confrunta si firmele mici si mijlocii, care au un numar mic de cazuri pe an – antreprenorii si firmele cu pana la 10 cazuri pe an decid de multe ori sa se reprezinte singuri si de multe ori se intampla ca aceasta decizie sa devina o mare problem, din cauza greselilor pe care le fac, nestiind sistemul asa cum este stiut de profesionistii din domeniu. in acest caz, tehnologia si instrumentele legal tech pot avea un rol foarte important, noteaza Law.com, pentru ca devin un ajutor real, facilitand accesul cetatenilor la justitie.
Securitatea datelor este foarte importanta, indiferent de marimea firmei de avocatura, noteaza Law.com. Avocatii individuali si firmele mici poate cred ca sunt nesemnificativi pentru hackeri, insa expertii din domeniul tehnologiei sunt de parere ca grija fata de propriile date ar trebui sa fie la un nivel ridicat, pentru ca astfel de probleme pot duce chiar la faliment. Care sunt intrebarile pe care orice firma de avocatura ar trebui sa le adreseze providerilor de servicii tehnologice, descoperiti in articolul de la acest link.
Serviciile de tip ”lawyers on demand” au inceput sa ia amploare in Statele Unite si in tarile occidentale, devenind rapid de succes si un factor disruptive pentru industria de legal. Acum insa aceste servicii se transforma in ”one-stop-shop” pentru echipele de legal in-house, facand munca acestora mai usor de inteles si accesibila pentru executivii corporate care nu sunt avocati. Ce pregateste una dintre cele mai cunoscute companii de new law care ofera astfel de servicii, aflati intr-un articol Law.com.
Alatura-te marilor case de avocatura care au ales solutia KeyVision!